Objekt restaurace je v současné době v rekonstrukci a do 2 měsíců bude hotovo. Je tedy vhodné zveřejnit úmysl pronájmu objektu, abychom mohli komunikovat při dokončovacích pracích s budoucím nájemcem. Proto navrhuje ihned zveřejnit úmysl pronájmu a stanovit výši nájemného. Minulý nájemce měl pronájem za 12.959,-Kč.
Oslovil nás zájemce o pronájem:
"Na začátek pár slov o mně coby potencionálním provozovateli:
Jmenuji se *** Třetím rokem bydlíme s rodinou v Rychnově. Jsem vyučený kuchař a v gastronomii se pohybuji okolo 15ti let. Posledních cca pět let pracuji jako šéfkuchař, nejprve v italské restauraci, poté jsem nastoupil jako šéfkuchař v baru Organza, kde jsme bohužel neustáli covid, nyní pracuji na pozici šéfkuchaře v Libereckém DOKu. V provozech se starám o kompletní funkčnost, komunikaci s dodavateli (specializujeme se na vyhledávání lokálních dodavatelů), řešení personálních problémů, ekonomické výsledky atd..
V gastronomii se pohybuji již od dětských let (v rodinném kruhu bylo několik gastro podniků) a je to pro mě zároveň koníček. Rád jsem sbíral zkušenosti (tkzv. stáže) v předních českých restauracích. Například pražské restaurace Eska (oceněnění Michelin Bib), U Kalendů (stáž u jednoho z nejlepších šéfkuchařů v ČR Honzy Všetečky), nahlednutí do kuchyně U Matěje (restaurace Jana Punčocháře) atd.. Díky tomu mám nasbírané zajímávé kontakty a spolupracuji s přednímy českými gastro odborníky- například Pavel Buchwaldek- bývalý šéfkuchař hotelu Intercontinental, Patrik Bečvář- aktuálně kapitán národního týmu kuchařů atd..
Co bych v v Besedě chtěl dělat:
Poctivou českou gastronomii s důrazem na čerstvost a lokálnost surovin. Denní obědová meníčka s převážně českými jídly, minimálně v pátek a v sobotu večeře- pokud by byla kupní síla, večeře možno rozšířit i na všední dny. Plánovaná otevírací doba by nejspíš byla pondělí-čtvrtek 10:30-16:00, pátek a sobota 10:30-22:00 a neděle zavřeno. Rád bych i dělal v restauraci různé akce- zabijačka, sobotní brunch, různé tématické večery ( například “Burgr pátek”, “Italská sobota” …), grilování/pečení selete atd, pořádání takzvaných pop up večeří za účasti různých gastro hostů… Rádi bychom případně i spolupracovali při akcích na velkém sále besedy, možnost cateringu, oslav, svateb. Na čepu by byly v ideálním případě dva druhy piva- jedno konzervativnější (například Plzeň), druhé z nějakého místního lokálního pivovárku (například liberecký Kousek piva).
Provozování penzionu:
Zajištění standartního provozu penzionu s možností poskytnutí snídaně pro ubytované. V případě potřeby by mohli být prostory penzionu připraveny jako “krizový byt” pro potřeby města- občanů."